Brandgardiner er en fordel mange steder

Hvis der er et krav om brandsektionering i en bygning, kan det være en fordel med et brandgardin. Når det kommer til et brandgardin, så fylder det nemlig ikke ret meget, hvis det sammenlignes med eksempelvis en brandskydeport. Brandgardiner er så små, at de kan skjules i bygningsdele således, at de først bliver synlige, når de aktiveres.

Hvorfor bruge et brandgardin?

Når du brandsikrer med blandt andet et brandgardin, så beskytter du dine medarbejdere, kunder samt varer, hvis du har en butik. Et brandgardin er med til at redde liv, da det forsinker spredningen og ødelæggelser, når der opstår en brand, og der udvikles røg. 

Et brandgardin kan anvendes et hav af steder

Et brandgardin kan bruges mange steder. Til daglig er det rullet sammen over åbningen. Det optager altså ikke ret meget plads, hvorfor det kan være den rette løsning i blandt andet en eksisterende bygning. 

I og med at et brandgardin optager minimalt med plads, giver det dig eller arkitekten af et nybyggeri flere muligheder i forhold til indretningen. 

Denne type gardin er ideelt til byggerier, der har store åbne arealer. Gardinet forhindrer nemlig røgspredning, mens det også er med til at sikre flugtveje. 

Det er populært at anvende brandgardiner, når det kommer til butikker, skoler, biografer, plejehjem, sport- og fitnesscentre m.m. Det er det fordi, at der er lagt vægt på både design og funktionalitet, så de passer ind i ethvert moderne byggeri, men også i en allerede eksisterende bygning.

Automatisk aktivering ved brand

Det smarte ved brandgardiner er ydermere, at de helt automatisk bliver aktiveret af bygningens brandsikringsanlæg.