Er bygningen godt sikret mod brand eller ej?

Ejer du en bygning, eller er du administrator af en bygning? Lige meget hvad er det vigtigt, at bygningen er sikret på bedste vis mod brand. Opstår der først en brand i en bygning, kan den nemlig sprede sig rigtig hurtigt.

Derfor er det alfa og omega, at du har styr på bygningens brandsikkerhed. Men hvad kan du gøre for at optimere bygningens sikkerhedsforanstaltninger, når det kommer til brand? Det kan du læse mere om her.

Brandalarmer og sprinklere er en god idé

Til at starte med er det en fordel, at du har både brandalarmer og sprinklere i bygningen. Du bør have flere af disse, så begge dele er i hele bygningen. Har du ikke det, så vil de ikke gøre så meget gavn i sidste ende.

Mens brandalarmer er gode til at give besked om, at der er noget galt, er sprinklere en yderst god foranstaltning, når først branden er opstået. Derfor bør du sørge for at have begge dele i din bygning.

Overvej også branddøre

En anden sikkerhedsforanstaltning, som du bør overveje, er branddøre. Du kan eksempelvis forsyne en flugtvej med en branddør. Sørg for at branddørene ikke er blokeret på nogen måde, eller at de kan låses.

Brandøvelser bidrager til sikkerheden

Sidst men ikke mindst er det en god idé at holde brandøvelser jævnligt. Dette kan være med til at gøre det hele endnu mere sikkert, da alle i bygningen ved, hvad de skal gøre, hvis der opstår en brand.